Bezoek Tony Le Duc

Op de agenda vandaag, een rondleiding van Tony Le Duc in het Snijders & Rockoxhuis te Antwerpen. Met aansluitend een studiobezoek in Mortsel, waar Le Duc werkt en woont. 

49596066_678699032532157_6577760040369782784_n

We starten de dag in Antwerpen. Meer bepaald in de Keizerstraat waar het Snijders & Rockoxhuis zich vestigt. Het huis, ondertussen een museum, is genoemd naar de twee personen die er in de 17de eeuw woonden. Namelijk Nicolaas Rockox en zijn buurman Frans Snijders. De laatste was een Antwerpse tekenaar en schilder. Hij schilderde voornamelijk stillevens.

In opdracht van het museum ging Tony Le Duc aan de slag. Het doel: een 15-tal fotografische beelden maken die in de lijn liggen van de schilderijen die in het museum hangen.

Wat mij betreft slaagt hij hier voortreffelijk in!
Om te beginnen is Tony Le Duc opzoek gegaan naar wat de mensen uit de 17de eeuw aten. Hierbij belandde hij op een klein kookboekje, geschreven in het Oudnederlands dat vol stond met recepten. Hij is dus niet enkel aan de slag gegaan met de voeding uit die tijd, het kleurenpallet dat hij hanteert komt precies overeen!

In de studio, later die dag, vertelt hij ons hoe hij precies aan het werk gaat. Hoe een beeld tot stand komt en hoeveel werk erbij komt kijken. Ik ben onder de indruk van zijn precisie en geduld. En tot slot de prachtige studio die hij deelt met zijn vrouw.

_mg_5888

Breng zeker nog een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Cokeryen’ !
Vanaf 28/09/2018 tot 13/01/2019 @ Snijders & Rockocxhuis, Antwerpen
Openingsuren: dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s