Verslag Alison Nordström

Nordström is gastcurator, schrijver, docent, onderzoeker en consultant.In deze lezing heeft ze haar onderzoek over de relatie tussen fotografie en antropologie toegelicht, met het oeuvre van de Duitse fotograaf August Sander als leidraad.

Ik ging samen met Irmy naar het FoMu in Antwerpen om de lezing van Nordström bij te wonen. Voor deze begon zijn we een kijkje nemen gaan nemen naar de tentoonstelling van August Sander, omdat Alison Nordström de werken als leidraad zou gebruiken in haar lezing. In de tentoonstelling kwamen we nog andere bekende gezichten tegen, namelijk Mauro van onze richting. En de persoon die onderstaande foto nam was onze docent foto -en kunstgeschiedenis. Leuk avondje uit !


Nordström is guest curator, writer, teacher, researcher and consultant. In her lecture she explained the relationship between photography and anthropology, using the work of the German photographer August Sander as a guidance.

Irmy joined me going to the lecture of Nordström in the FoMu (the photo museum of Antwerp). Before it started, we visited the exhibition of August Sanders, as this is basic knowledge to understand the link Alison Nordström uses during her exposition.
While we were there, we also met some known faces: Mauro, who is a fellow student, and our teacher photo and art history, who, by the way, took the picture below. Nice evening out!

Schermafbeelding 2016-01-26 om 17.09.09.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s